WIJNHUIS RANKE VOOR AL UW WIJNEN

Wijnhuis Ranke beschikt al meer dan 20 jaar over een eigen Wijnlandgoed in de Pfalz. Wijnhuis Ranke heeft wijngebieden aan de Deutsche Weinstrasse. In de Pfalz worden de wijnen met aandacht en toewijding bereid. Via een netwerk van professionele wijnadviseurs worden de wijnen in Nederland aan een groot aantal liefhebbers aangeboden.

WAT MAAKT DE WIJNEN VAN WIJNHUIS RANKE ZO BIJZONDER?

De wijnen worden op ambachtelijke wijze bereid. Van één type druif, zonder chemische toevoegingen en niet vermengd. Deze hoogwaardige natuurzuivere wijnen zijn mooi vol van smaak, zeer puur en hebben een heerlijke rijke afdronk.

 

 

WIJNEN PROEVEN MET PROEFPAKKET

Wilt je kennismaken met de wijnen van Wijnhuis Ranke? Vraag dan één van de proefpakketten aan. Wil je eerst meer informatie ontvangen over onze wijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!

 

WIJNKRISTALLEN

Kristallen in de wijn; edelstenen voor de genieter. In onze wijnen kun je wijnkristallen aantreffen op de bodem van de fles, of tegen de onderkant van de kurk. De edelstenen van de wijn zijn meestal al in jonge wijnen te vinden. Ze geven een hoog gehalte aan mineralen in de wijn aan.

 

WIJNKRISTALLEN; HOE ONTSTAAN DEZE IN DE WIJN?

Hoe rijper de druiven zijn, des te groter het aandeel aan wijnzuren. Hoe langer de druiven aan de stok hangen, des te meer mineralen kunnen er uit de bodem opgenomen worden. Ontmoeten deze mineralen en wijnzuren elkaar, dan vormen er zich meer en meer wijnkristallen. Deze wijnkristallen lossen niet op in de fles, maar ze hechten zich aan de fleswand, de flessenbodem of aan de kurk.

 

WIJNKRISTALLLEN TEKEN VOOR VEEL AROMA IN DE WIJN

Wijnkristallen in de fles zijn een teken voor veel aroma in de wijn. Ze hebben geen invloed op de kwaliteit van de wijn. Het kan voorkomen dat de kristallen in het glas terechtkomen maar als de wijn heel voorzichtig uit de fles wordt geschonken, blijven de wijnkristallen in de fles achter. Wijnkristallen zijn ongevaarlijk en beïnvloeden op geen enkele manier de smaak, de glans of de kleur van de wijn.

DE WIJNVELDEN VAN WIJNHUIS RANKE

De Pfalz heeft een zeer oude wijncultuur met een vruchtbare bodem voor de wijnvelden.Dit vruchtbare wijngebied heeft een rijke traditie van een goede Duitse keuken en hoogwaardige kwaliteitswijnen. De Pfalz loopt door tot aan de Elzas in Frankrijk, en op de glooiende heuvels, met schilderachtige dorpjes, worden in beide landen dezelfde druiven verbouwd. De mentaliteit van de wijnboer in dit Duits/Franse grensgebied maakt dat de smaak van de wijnen mooi vol, rijp en kruidig is.